tirsdag den 30. august 2022

Alte Grenze Dag 7

 Toget fra Hamborg 30.08.22

Det var et håndværkerhotel vi boede på. Da vi kommer ned er alle for længst over alle bjerge. De er ikke kommet for at sove længe!

Morgenmaden er lav hotelstandard.

Vi kommer som sædvanlig af sted omkring kl. 10. Der er ingen ”dagens rute”. Så langt kom jeg aldrig. Troede ellers alt var dækket ind. Men under maden har vi besluttet, at begynde med at tage tilbage til den sydlige bred, der er nemlig en bro over Elben her i byen, lidt længere fremme.

Lysregulering på cykelstien - det har jeg ikke oplevet før

Der er dejligt at køre på den anden side. Nærmest medvind så det går rask derudaf. Omsider kan man sige, at der er mange cyklister. Både med og uden bagage.

Overraskende nok ER der en Elbfähre et sted på vejen, som Henriks kort viser, men som Google Maps ikke vil vide af, men nu har vi besluttet en rute, og den holder vi os til.

Et af de relativt få krigsmindesmærker vi er kommet forbi

Efter godt 20 km er det tid til kaffe. Første sted vi stoppede, havde de kun tyrkisk te. Så var der noget, der så kedeligt ud, og jeg hævdede med overbevisning, at med alle de huse der var, måtte der komme noget længere fremme. Det viste sig heldigvis at holde stik.

Der var fredfyldt langs Elben

Vi drikker først kaffe, går over og ser på udsigten over floden og spiser endelig en sandwich – en ”Schlemmer Stange”. Så slem er den nu ikke.


Der var vand nok til denne pram

Vi kører videre mod Hamburg, hvor vi skal krydse tilbage over floden. Der er to steder at gøre det, den første er sammen med Motorvej 1, det er den jeg har passeret i bil på vej sydpå 20-30 gange uden at lægge mærke til, at der kører cyklister ude i den ene side. Det er omkring Hamburg Stillhorn, som en rasteplads hedder.

Efter bropassagen – over Süder Elbe -  starter vi med at køre gennem et kolonihavekvarter, og herfra kommer der mere og mere by.

Her var Elben nærmest tørlagt

Bedst som vi kører langs en vandvej bliver jeg toilettrængende. Vi kører videre til stationen for et toiletbesøg ogivt bagefter hen til Botanisk Have, hvor der er en cafe lige udenfor en af indgngene. Vi vil være tilbage på stationen kl. 16. Toget kører 16.54.

Også Hamburg har sine sølle eksistenser

Toget ankommer lettere forsinket, men kører til tiden. Ved grænsen kommer der dansk paskontrol, så vi er i skrivende stund 10 min forsinket.

48.74 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar