mandag den 29. august 2022

Alte Grenze Dag 6

Geesthacht 29.08.22

Jeg har fået sofaen i stuen. Snorkerne Bent og Henrik deler soveværelset og Pernille har fået villalejligheden i baghaven. Der er også et lille gult skur, hvor cyklerne kan låses ind.

Jeg sover nogenlunde, men jeg tror, jeg i min alderdom skal til at have en blødere madras. Denne sofa er i hvert fald lige hård nok. Vågner kl. 6 men sover vist lidt igen.

Så har Bent været efter morgenbrød m.m. Et så stort indkøb, at han ikke havde penge nok. Og havde ikke fået visa kortet med. Havde til gengæld et master card, men kunne så ikke huske koden. Til sidst havde han fået betalt med visa kort på mobilen. Det må jeg også have fundet ud af.....

Efter et længere omfattende morgenmåltid, får vi pakket sammen og kører. Planen er at blive på den sydlige bred indtil Lauenburg, hvor en bro kan føre os over floden, og så køre resten på den nordlige bred.


Samlet ved morgenbordet

Modvinden er ikke så slem som i går. Vi møder mange cyklister. Der er særlig et par fra Ruhr-området, hvis veje vi krydser ustandselig. Han snakker som bare pokker. Fraråder vores sidste del på nordlige side. Det er en frygtelig rute, siger han ustandselig.

Vi forlader Villa Lütt

Næsten hele vejen ligger der det ene flotte bindingsværkshus efter det andet.

Panorama ved Elben

Vi snakker med et ældre schweizisk par på elcykler, der har været langt omkring. Og vist stadig har en måned endnu.

Vi får lagt Ruhr-folkene bag os, de skulle vist også dreje fra, og haster videre mod broen til Lauenburg. En gammel lillebæltsbro type.


Lauenburg - den gamle by fylder ikke meget

Det gamle Lauenburg er BROLAGT. Og brolægningen er ikke fornyet de seneste par hundrede år. Vi standser ved en Imbiss og får kaffen. Solen er kommet frem trods vejrudsigtens benægtelser.

Brolægning og gamle huse

Så er det videre ad brolagte gader. Vi har besluttet at se stort på udsagnet om en frygtelig rute. Så er der pludselig en fin cykelsti nede ved vandet og så går det igen derudaf.

Et sted hvor stien bevæger sig op i landet beslutter vi at spise frokost. Det er i dag en ret enkel foreteelse, eftersom vi har smurt madpakker. Vi falder i snak med en utrolig sød kvinde, der også holder frokost her. Hun fortæller historier fra Tyskland som umiddelbart kan oversættes til danske forhold. Også forhold til flygtninge m.m.

Mht. Den videre færd, siger hun, at vi godt kan fortsætte ad den lille sti. Man kan dog aldrig vide, om der skulle være væltet et træ over stien siden sidst.

Altså bevæger vi os ind i vildnisset. Stien er virkelig smal og der er brændenælder, nogen gange på begge sider.

Der skal krybes....

Der går ikke så længe, før det første væltede træ viser sig. Og så bliver det ved. I alle størrelser, antal og afskygninger. Det er virkelig en jungle-ekspedition værdig. Vi bevæger os vel frem et par kilometer i løbet af en time. Det er ikke en sti, der er med på Google Maps, så vi er virkelig ”far out”.

Fanget blandt væltede træer

Til sidst når vi tilbage til noget, der kan findes på kortet, så siden er vi på intet tidspunkt ved at fare vild. Vi nærmer os så småt Geesthacht. Tager en vej ned mod vandet man suser nedad. I lang tid.

Så følger vi ellers Elb-radweg resten af vejen. Indtil jeg pludselig ser skiltet: Fährhaus Ziel. Vi er i mål.

Efter et hurtigt bad går vi ud for at få velkomst-øllen og måske spise umiddelbart efter. Mens vi venter på, at Henrik skal hente sine solbriller - solen skinner stadig - snakker vi med en gammel dame. De to første restauranter havde "Ruhetag" om mandagen, men der ligger sådan en dejlig restaurant med bl.a. fisk længere henne efter lyskrydset.

Da vi kommer derhen, har de naturligvis OGSÅ ruhetag, og det samme gør sig gældende i bunden af et stort lejlighedskompleks ved vandet.

Vi er tvunget til at gå op i byen - så det gør vi. 

Efter at have drukket en øl på en Eiss Cafe på hovedgaden endnu vi oppe ved Sushi stedet, vi hele vejen havde et godt øje til.

Vi får misosuppe til forret og en større gang sushi med 68 stykker, det er 17 til hver og det viser sig at være tilstrækkeligt. Selv for 4 tur-cyklister.

42.95 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar