tirsdag den 14. maj 2019

Baltikum2019 Dag 12

14.05.19 Tallinn

I går på restauranten sad der en halvfed yngre lette og en kineserinde lidt fra os. De var ikke ligefrem nogen turtelduer. Samtidig var der en del larm fra et lokale i kælderen. Og kinesere der kom i en lind strøm op ad trappen til toilettet, der lå i vores ende af restauranten. Konklusionen var klar: kineserne havde deres egen guide med, som nu havde allieret sig med en lokal.

Senere spurgte vi, om der tit kom kinesiske grupper? Ja, det hændte. Men de spiste aldrig fra menu'en, men noget, der var bestilt specielt. Vi vil gerne rejse, bare det er ligesom derhjemme, synes at være mottoet. Ikke ligefrem vores tilgang til verden....

Sofa på hotel af russisk oprindelse

Når man book'er gennem booking.com får man et hav af mails. Der var én fra hotellet her, jeg havde overset. Omtalte bl.a. at man kunne tilkøbe - formedelst 50€ - "a romantic evening". Er også nævnt i hotellets info mappe. Her står der fra 30€... Men vi har altså ikke spurgt nærmere til det!

Er ret tidligt på stationen. Der viser sig at være elevator! Og her asede og masede jeg op ad slisken sidste år!

Så finder vi et sted, hvor man kan sidde pg vente. Der kommer nogle vagter, og de tiltaler vist allem der sidder med lukkede øjne. De skal aflægge forklaring. De hanker op i én i den anden række, og han bliver bedt, om at gå.

Der sidder en bums og sover ved siden af mig. Med hovedet helt nede på knæene. Der skal en hel del slag til hovedet til, før han reagerer. Den store har en flaske med noget "lugtesalt" - måske salmiakspiritus? Den lille ifører sig plastikhandsker. Så hiver de fat i ham og slæber/fører ham ud. Vi ser dem ikke så længe efter uden ham, så han er nok bare blevet anbragt uden for deres jurisdiktion - i kulden.

Toget - med høj indstigning - kører til tiden.

Så begynder ellers lidt af en bumletur mod Valga, grænsebyen, der ligger dels i Letland, dels i Estland. Det er en tur gennem de store lettiske skove på godt 3 tim.

Vi holder os vågne ved at følge turen på kortet. Hvornår vi krydser den vej eller den flod. Passerer Sigulda, Cesis og Valmiera, før vi endelig ruller ind på Valga Station. Toget vi skal videre med holder allerede på sporet ved siden af. Vi skal bare NED fra det her og rulle IND i det nye. Lav indstigning som jeg husker det fra sidste år. Der er tid til at købe en kop cappucino og et stort stykke lagkage på stationen til at tage med.

Og endnu en gang kører vi til tiden, 14.11.

Det er en noget mere behagelig tur i dette moderne tog med en skærm, så man kan følge med i stationer, udetemperatur og hastighed. 120 km/t går det ikke af vejen for.

To ældre herrer med kaffe og kage i et estisk tog

Himlen klarer op efterhånden til den er ganske blå. Og temperaturen er steget til 13 gr. Set fra toget ser landet nok lidt mere velholdt ud end Letland.

Et moderne estisk tog - klar til at køre tilbage til Valga

Vi ankommer planmæssigt og finder let hotellet, der ligger lige ved stationen. Drikker en øl til en start, tager en rundtur omkring den gamle by på cykel, og spiser på et hipt sted i nærheden. Der er vegetariske og veganske retter og nogle enkelte mere traditionelle. Vi vælger to i den vegetariske afdeling og en dyr flaske hvidvin. Det smager himmelsk. Jeg får en ret med aubergine, tahine og diverse andre grøntsager og krydderier, og så er der brød til og en dressing med hindbær til at dyppe i. Ikke noget, jeg har fået før.

Så er det hjem og se estisk tv-avis. Det er ikke meget man forstår. Den estiske undervisningsminister er på angående et eller andet. Marie Le Pen er i Tallinn og Trumph har udtalt et eller andet.

7,45 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar