tirsdag den 16. april 2024

Tyskland 2024 Dag 2

 Dag 2

Det er et fint overnatningssted her i Marstal. To små værelser ovenpå og et par små stuer og køkken nede. Det eneste helt usædvanlige er badeværelset.

Et blik ned i vores meget lille gård set fra mit vindue

Det ligger bag køkkenet, men der er ingen dør derud. Så man skal UD for at komme IND i bad.

Vi går lige en lille tur efter morgenmaden. Det regnede fra vi kom i går og til nu. Fin timing. Der er mindst to museer med tilknytning til skibsfart.

Her kan man se, hvordan man tidligere byggede skibe

Det ene er motormuseet, som nogle ildsjæle erhvervede for 100 kr. (eller var det 1000) og siden har renoveret for fondsmidler m.m. Taget var utæt men indholdet intakt.

Så kører vi fra Marstal i den ene ende af øen og mod Søby i den anden.

Jeg tror, det er koldere end i går, men jeg har hurtigt for meget tøj på, der skal trædes godt i pedalerne, for det er nogle gevaldige bakker, vi kører op og ned ad.

På den måde får man også et godt indtryk af øen og dens størrelse, for der er smukke udsigter til begge sider på højdedragene.

Efter at jeg har følt mig hægtet af på nogle af bakkerne, finder jeg på at pumpe cyklen. Det fik jeg heller ikke godt inden afrejsen, og cyklen har har sikkert ikke været pumpet det sidste halve år?

Søbygaard ligger ualmindelig smukt - åbnede først d. 28.04

Ved Vitsø, som synes at være Ærø's eneste sø af betydning, ligger Søbygård og før det har der i Vikingetid/Tidlig middelalder været bygget en borg, vist under kong Niels. Dengang var søen et åbent nor og en ideel opankringsplads.

Søbygård åbner for offentligheden 28.04.24 så vi er lidt for tidligt på den. Vi når dog at snakke lidt med formidlingschefen, der med personale er ved at forberede åbningen.

I Søby finder vi havnen og den rigtige færgeafgang: Søby-Fynshav, hvor det sidste er på Als, som vi er på vej imod.

Det viser sig at være en el-færge, som udover af lyden er lidt anderledes opfører sig som en færge bør.

Elfærgen "Ellen" er på vej ind

Vi nåede at spise frokost inden afgang, hvad der passede fint med at drikke kaffe på færgen.

Fra færgelejet på Als går vejen bare op og op de første 3 km. Men på et tidspunkt skifter det og der kommer en l-a-a-a-a-n-g bakke ned.

Først i udkanten af Sønderborg begynder der at komme bebyggelse og vi ender med at køre gennem gågaden på vej mod broen over til Jylland.

Der skal være en Rema 1000 på den anden side  af vandet og da vi ved en lyskurv drejer og Rema 1000 ligger dér, viser det sig, at vi er på Åbenrå Vej og at nummer 8 er lige dér.

Det er førstesalen i en villa, vi disponerer over. Der er masser af plads, men køkkenfaciliteterne lader noget tilbage at ønske. Urtekniv: nej. Stegepande: nej. Skål til salat: Nej. 

Når man har købt noget, der skal steges, er det uheldigt, at der ingen pande er, men vi er jo ikke skolelærere for ingenting. Hvis man kan noget som lærer, er det, at problemløse. Kan vi ikke det vi havde tænkt os, finder vi bare på noget andet.

Så vi får et udmærket måltid med fisk, stegt i en gryde og en udmærket hvidvin til.

42.04 km


Ingen kommentarer:

Send en kommentar