onsdag den 17. april 2024

Tyskland 2024 Dag 3

 Vi starter onsdagen med at køre direkte op på Dybbøl Banke. Møllen har vi kunnet se, fra vores bolig på Åbenråvej 8. Det bliver ikke dagens eneste bakke.

Dybbøl Banke set fra "skanse"-siden

Op og ned går det som dagen skrider frem. Det er koldt i dag og vanterne er kommet i brug. Vi skulle kunne følge den nationale cykelrute 8 også kaldet Østersøruten.

Nybøl Nor set fra Egernsund broen

På et tidspunkt får Pernille den ide, at vi kan følge Gendarm-stien, som egentlig er en vandrerute, og som for det meste går langs vandet. Det bliver en blandet oplevelse.

Den har været hårdt ramt af højvandet i oktober, og skulle sine steder være under reparation. Det ser vi nu ikke så meget til, men det er tydeligt flere steder, at vandet har stået højt.

Den er ikke god at cykle på, men vi finder et fremragende sted at drikke kaffe. Jeg har i år medbragt en kedel, en gasbrænder og 3 kopper, men da det kommer til stykket, kan jeg ikke finde kopperne, så vi må nøjes med at spise frokost.

Der er helt vidunderligt ved stranden, hvor der er læ og solen VIRKELIG varmer.

Frokost stedet

Det lykkes at komme væk fra stranden og op til asfaltvejen, blot for at erfare, hvor koldt det er, når solen er væk.

Vi får drukket kaffe ved en kiosk på vejen. Også her stråler solen og varmer de trætte ben.

Længere fremme viser rute 8 ned mod vandet og vi følger den - uheldigvis. For straks efter går stien ind i skoven og op. Stejlt op. Og sådan bliver det ved de næste kilometre. Op og ned. Ind gennem en låge til et fredet? område og senere igen op og ned.

Pernille prøver om ikke det er en ide at skifte til en større cykel

Det hører vist først op da vi når til hovedvejen ned i Tyskland. Men så er Pernille også punkteret. Heldigvis er det lige ved et toilet, så der er heldigvis vand ved hånden.

Der er endnu ikke gang i lapningen

Det er åbenbart et større hul, der ikke er så nemt at finde, for luften løber ud lige så hurtigt den kommer ind. Men til sidst lykkes det, og slangen får en lap.

Efter mere bakke op drejer rute 8 ned mod vandet netop som vi skal til at køre op ad en lang bakke. En kort fornøjelse. Vejen er spærret. Det er vist her Gendarmenweg har været hårdest ramt, og man kan høre, at de arbejder på at genetablere den. Men vi bliver nødt til at køre tilbage.... og op ad bakken.

Vi når omsider frem til Flensburg og finder også vejen og nummeret - tror vi. Det ser miserabelt ud, men det er også meget billigt.

Jeg forsøger mig op ad trappen, der nærmest bare er en hønsestige. Flere steder undervejs må jeg lige prøve med foden om brædderne synes at holde, for de ser ærlig talt ikke ud til det. Det er virkelig noget, der burde være kondemneret for mange år siden.

Det viser sig - heldigvis - at vejen endnu ikke har fået det rigtige navn. Så efter at være gået 10-20 m videre og skiftet til den anden side af vejen er der endnu et nr. 1. Denne gang med det rigtige vejnavn. Eneste minus er, at det er oppe på 2. sal. Men op kommer vi. Det er en gammel herskabslejlighed, hvor vi skulle have 3 værelser.

Der viser sig at være 11 sovepladser i alt.

For tredje gang laver vi selv mad. Lam med pommes frites og salat. Det smager fremragende. Men nu er det godnat.


40,93 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar