lørdag den 20. april 2024

Tyskland 2024 Dag 6

 Dag 6

Jeg bestilte pasta med rindfleisch og gorgonzola sauce i går. Det var en ordentlig portion, siger jeg bare. Og efter en bruscheta til forret, var det absolut en cyklist værdigt. Smagte fremragende.

Natten forløb uden episoder - natlampen var også blevet afprøvet.

Morgenbordet viser sig at være middagen værdigt. Der er et fantastisk lille kompakt rugbrød. Blandt meget andet. Og kaffen! Den er den bedste på hele turen.

5 stjerner til Hotel Schleimünde.

Indgangen til hotellet. "Bitte sliessen Sie die Tür"

Dagen ser god ud fra starten og viser sig fra sin bedste side. Sol meget af tiden og for det meste vinden - det der er af den - i ryggen.

Vi beslutter at ville køre langs Slien i stedet for langs kysten. Straks kommer vi ind i et dejligt svagt bakket landskab hvor vejen slynger sig smukt.

Blomstrende rapsmarker

Af en eller anden grund misser vi det stykke, hvor vi skulle køre langs bredden, så vi ser mest Slien lidt på afstand. Men de næsten udsprungne rapsmarker gør det til en smuk tur.

På vej op ad bakke

I Rieseby bliver vi enige om at køre helt til Eckernförde, før vi spiser frokost.

Vi kommer ind i byen nord fra. I dag er Windebyer Nor helt afskåret fra havet, tidligere var der forbindelse og i de ældste tider lå hovedparten af byen på en ø.

Der er marked på torvet, hvor man kan få lidt af hvert, bl.a. carrywurst. Den stiller den værste sult.

Currywurst

Så er vi en tur på museet. Det er ikke uinteressant, men store dele trænger til en ansigtsløftning. El-afdelingen f.eks. er stort set en ophobning af gamle el-apparater. For nogle er funktionen svær at gennemskue. Der mangler også nogle historier, der kan sætte dem ind i et historisk perspektiv.

Elkedel med aftageligt varmelegeme

Så er der en afdeling om NSDAP-tiden i Eckernförde. Det er klart det bedste, men efter nogle timer på cykel ude i luften, bliver man (jeg) trættet af at skulle læse på tysk.

I afdelingen om linieskibet Chr.8's endeligt i 1849 er der dog også et stykke på dansk.

Vi drikker kaffe hos en pige med en kaffevogn, der også har et udvalg af forskellige hjemmelavede cookies.

Finder ud til overnatningsstedet og bliver anbefalet et spisested: "Sri Thai" lidt nede mod byen.

Da vi 18.30 kører derned, finder vi ud af, at det havde været en god ide, at bestille bord. Det er jo lørdag aften, og det er åbenbart In-stedet her i byen. Sorry....

Vi kører tilbage og beslutter at finde aftensmad i Lidl foruden det vi skal købe til i morgen søndag, hvor forretningerne har lukket. Det ender med at blive Sushi, som vi sidder og spiser nede, hvor morgenmaden skal indtages i morgen kl. 8.00. 

39.98 km 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar