søndag den 25. august 2019

Nørre Lyngby 8

Fra i dag lørdag skulle vejret blive bedre. Solen skinner da også ved halv otte tiden, men det er blevet skyet, da jeg går ned til klinten en halv time senere.

Paragliderne øver sig. Nogle står på stranden og øver at få skærmen op og vende sig. Andre slæber grejet den lange vej op ad trappen til toppen af klinten. Den opadgående vind slår ned igen et stykke ind på land, så dér lægger man skærmen og kan i ro og mag lave orden i snorene.

Man skal også have fat i styrehåndtagene når den skal i luften

Så går man nogle skridt baglæns og trækker skærmen ind i vinden - og vupti - svæver den over én. Nu kommer det svære, hvor man skal vende sig og træde ud i den tomme luft - hvorefter man svæver. Ved hjælp af styrehåndtagene, der vist trækker ude i siderne af skærmen, kan man nu styre, så man holder sig på niveau med klinten. Så længe man gør det, skal man nok blive hængende, men man skulle jo også gerne kunne komme ned igen. Og det er dét, der er nogle der øver.

Så er den i luften

Op og starte på klinten og så dreje ud over stranden, hvor man mister opdriften og nok skal komme ned. Det kan så gøres mere eller mindre elegant.

Dreje rundt, træde ud... og man svæver

Senere på dagen er der næsten ingen vind. Jeg har på fornemmelsen, at det er da jeg på min løbetur er nået til Løkken i modvinden og skal til at løbe ad stranden tilbage - der er ikke meget medvind.
Jeg løber ikke kun til trappen, men helt til Nørre Lyngby og ad vejen tilbage. 11,2 km.

Senere kører vi igen mod Skallerup Klit. Anne-Marie har i sin tid været på svagbørnskoloni på Vesterhavsgården og den er blevet fundet på nettet. Gentofte Kommunes nuværende feriekoloni. (Hun boede i Hellerup den gang). Nørlev Strandvej 460.

Vesterhavsgården anno 2019 bliver foreviget

Hun kan ikke direkte kende noget, men fornemmelsen af, at de boede i nogle bygninger for sig er der. Og de er der. Flagstangen (flaget blev hejst hver morgen) ser ud til at være flyttet nogle gange, men den er der. Der ser stadig ud til at være sti til stranden bag huset, for de gik ikke af vejen.

Skallerup Klit er ganske rigtig den gamle kystlinje. Og bagved er nogle - i dag bevoksede - klitter, der dannedes i forbindelse med sandflugten, kaldet Indlandsklitter.

Skulle man være i tvivl dokumenteres det her: det er et barsk klima

På tilbagevejen er vi i Løkken for at handle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar