søndag den 15. januar 2017

Dag2


Søndag 15.01.17

Det blæste ret meget i går og gør det stadig her til morgen. En dejlig lang nat. Det var lige koldt nok bare med et lagen over sig, og engang sidst på natten fik jeg taget mig sammen og trukket sengetæppet over også. Vi var ude og rekognoscere lidt i går aftes og fik købt ind så morgenmaden i det mindste var i hus.
Udsigt fra 5.sal tidlig morgen

Vi har endnu ikke været nede ved pool'en

Fik jeg skrevet, at vi bor i den finske lejr. Finsk karaoke bar, Suomiklinnika og finner overalt. Der høres dog også tysk, svensk, dansk og engelsk. Efter morgenmaden begiver vi os ud i byen. Ned til strandpromenaden og vest på. Vores del af byen hedder Playa del Ingles – trods det forholdsvis beskedne antal englændere. Det er ufatteligt så mange mennesker på vores alder, der sidder på barerne og restauranterne ved strandpromenaden. Resten er tøj og tingel-tangel. Vi kommer til ”Ørkenen”. Den sydligste spids af øen er sand, der er blæst op i fine klitter som i en rigtig sandørken. Og dagens blæst gør, at vi ikke vover os derned. Faktisk må vi til sidst dreje fra, da sandet blæser helt op på strandpromenaden.

Vi skal bruge et toilet på et tidspunkt, så det er tid til en kop kaffe. Vi er netop kommet til Copenhagen, et sted hvor de serverer dansk mad bl.a. Vi ender nu med at gå ind ved siden af hvor det er nordmænd, der har stedet. Hun står for det praktiske, han underholder kunderne. Han siger, at det er det svenske kvarter vi er i. Danskerne er de mindst talstærke af de nordiske lande bortset fra Island, hvor vi dog også ser en enkelt reklame for nogle arrangementer: ”Allir Vilkomnir”, står der.
Den svensk/skandinaviske kirke på en søndag

Efter mere end 10.000 skridt er vi hjemme igen. Jeg er lige i supermarkedet for bl.a. at sørge for vandforsyningen. Italienerne mente ikke, man skulle bruge vandet i hanen til andet end at vaske i, og supermarkedet har da også vand i ret store mængder. Jeg køber 2 x 8 l.

Efter lidt sen frokost er vi ude igen, for at se hvor vi skal stige på bussen i morgen. Vi har tænkt, at vi skal på ”Den store ø-tur” med et svensk selskab. 10 € pr. næse inkl. Lunch, det lyder for billigt til at være sandt…?

Spiser til slut aftensmad: de specielle kanariske kartofler med hvidløgssauce. Små kartofler med skræl, der er saltet og smager virkelig specielt.

17321 skridt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar