søndag den 9. juni 2019

Stockholm2019 Dag 4

10.06.19 Stockholm

Det er hårdt at være på storby ferie. AM er ved at have nået grænsen for sin formåen. Så i dag har vi besluttet at tage en tur ud i skærgården. Waxholm bolaget sejler fx til Vaxholm, men deres hjemmeside var lidt uoverskuelig, så jeg spørger i receptionen. Det er ikke lige det de fleste spørger om. Og kunne jeg ikke finde rundt på deres hjemmeside, kan pigen da slet ikke. Det behøver hun ikke at bruge mere tid på....

Vi tager bussen - i dag er der ingen krydstogt gæster - og står af et sted på Strandvägen. Der ligger både af alle slags.

Det er alle sammen Strömma. Et firma der tilsyneladende sidder på al bådtrafik i selve Stockholm's området.

Nu er det jo lykkedes mig at få styr på det centrale Stockholm på de foregående dage, så vi fortsætter op ad Hamngatan til Turist info ved Sergels Torg. Der har de et nyt kort, hvor man kan se, hvor Strömkajen ligger.

Skal jeg komme med et råd angående veksling til svenske penge, er det: Lad være. Man kan betale med kort overalt. Det eneste man kan få brug for er 5'ere. Toiletterne koster typisk 5 eller 10 kr. Så det kan være en god ide lige at have en pung med 5'ere. Men alle er nu søde til at holde døren for den næste trængende.

Selv i storcenteret ved Sergel's Torg kostede det penge. Det har jeg ikke oplevet før. Heller ikke i Sverige. Jeg vil gå så vidt som til at sige: har du brug for et gratis toilet så find et storcenter. UNDTAGEN på Sergel's Torg. Der koster det 10 kr.!!!

Det var ikke tåget, men der havde sat sig noget på linsen

Det blæser i dag. Så vi sidder indenfor på hele overfarten. Men Skærgården virker som en stor havn, så der er ikke bølger. Dette 150 år gamle selskab har priser man kan betale. Två pensionärer: 116 kr. Hos det andet selskab kan man ikke få enkeltbilletter til under 200 kr. og denne overfart varer over en time.

En meget charmerende ø. Og by. Det meste er træhuse i alle størrelser og faconer. Der er også broforbindelse til fastlandet så der er også biler. Også turister. Jeg ser i hvert fald en polak køre ned ad gågaden.

Et af Vaxholm's træhuse

Hos COOP har de udsolgt i sandwiches, men vi finder en færdigret med kyllingespid og komponerer et salat fra deres salatbar, vi sidder og spiser på en bænk i Hovedgaden.

Foto: A.M.Hegner

Da vi har gået rundt en tur og kommer tilbage til havnen begynder det at regne, og der kommer lige en færge tilbage til Stockholm, så vi dropper endnu en lille overfart til Kastellet og tager tilbage.
Jeg har hentet en slags rejseplans app. Har kodet hotellet ind som Hjem. Så skal man bare trykke på Tag mej hem, så kommer forslagene.

Inden vi går op, er vi i det store ICA supermarked ved busstoppestedet. Ender med at købe sushi og spise det på værelset. Alligevel har vi nået de 10.000 skridt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar