torsdag den 5. september 2019

Peenemünde 1

Torsdag 05.09.19 Stralsund

Vi skal med færgen til Sassnitz kl. 8.00. Altså skal vi køre 6.30, mener jeg. Bent synes vi skal køre lidt før, så vi enes om 6.15. Det når jeg nu ikke. Den er 6.24, da vi sætter i gang.

Jeg plejer altid at starte med at være for sent på den, så det er ren luxus at kunne tage det roligt. Vi skal dog gerne holde 17 km/t i snit, men det gør vi også - trods vinden, der - som sædvanlig - er værre den ventet.

Meget behagelig sejltur. Diskuterer hvad det er for en havmølle park vi passerer. Kan det være Kriegers Flak? Men det viser sig, da der igen er net forbindelse, at være en tysk én. Kriegers Flak ligger længere mod Stevns.

Der var over 100 møller - skal forsyne 400.000 tyske husstande

Rügens hvide klinter tager sig smukt ud i sollyset. Vejret ser ud til at blive perfekt. Små spredte skytotter.

Klinten på Rügen

Sassnitz området

Cykelforholdene det første stykke fra færgen og sydpå er ikke Tyskland værdig. Og der er mange cyklister her. Senere kommer den cykelsti, der er på et cykelkort Bent har lånt og vi når til Prora. Det var her nazisterne 1936-39 byggede et 5 km langt ferieanlæg til de tyske tropper. Det blev vist aldrig helt færdigt. Og efter DDR-tiden lå det hovedsagelig hen som ruin.

Lidt ruin er der endnu

På det seneste er der sandelig sket noget. Det er kun en del af blok 1, der stadig ligger hen. Resten er blevet til fashionable lejligheder og hoteller. Og et vandrehjem ikke at forglemme.

Det fashionable Prora

Vi er enige om, at vi egentlig bedre kunne lide det, som det var.

Selv med et cykelkort og Google Maps og Here We Go, kan man køre forkert. Det viser sig nemlig, at stien langs søen drejer og fører tilbage, hvor vi kom fra. Vi nåede dog at få spist frokost ved søen.

Kommer ud i det åbne land, hvor der blæser en halv pelikan - det er ligesom at være tilbage på Bornholm. Modvind er det, der kommer til at præge eftermiddagen.

Modvind og op ad bakke - sådan føltes eftermiddagen

Senere begynder himlen også at se mistænkelig sort ud. Vi er dig heldige netop at være standset for en kop kaffe på en tankstation, da regnen første gang begynder.

Videre frem ad i modvinden. Én gang til er vi heldige med at komme til at busskur netop som regnen begynder igen.

Passerede en smalsporsbane...

Næste gang, da vi er på Alleenstrasse på vej mod Garz, er vi nu knap så heldige, der er ingen læ muligheder, men til gengæld tager alleens træer så meget af for regnen, at vi ikke bliver helt gennemblødte.

...og en dyrehave

Det bliver en lang eftermiddag. Til sidst kan vi se den nye højbro til Stralsund og ENDELIG begynder vejen at dreje, så vinden ikke er stik imod mere. Vi er låst mellem at skulle hurtigt frem og gerne at skulle finde et supermarked med nogle øl. Den hurtige vej går nemlig ikke gennem byen, men ud langs med skibsværftet østpå. Og her er der ikke forretninger. Men der kommer nok en byge, og denne gang bliver mine bukser gennemblødte.

To ældre herrer i et busskur

Der hvor vi drejer fra mod vandrehjemmet ligger der en græsk restaurant. Kunne være en mulighed at køre tilbage til.

Stralsund i det fjerne

Den nye højbro skal sikre, at biltrafikken ikke standses hver gang den gamle bro går op

Alle bekymringer bliver nu gjort til skamme. Formedelst 6,50 € kan man spise på vandrehjemmet. Dagen er reddet. Det eneste minus er, at cafeteriaet, hvor man kan købe øl, har nået at lukke, inden vi når derover.

Udsigt uden for vores værelse

Men vi har fået et 5 mands værelse for os selv. Med udsigt ud over vandet. Stedet er ellers proppet med skolebørn og lærere. I øjeblikket (kl.20.50) banker en ghettoblaster et sted i nærheden.

Nu går jeg i bad. Før jeg knalder brikker. I morgen skal vi kun omkring 30 km til Greifswald. I dag blev det:

84,50 km

Ingen kommentarer:

Send en kommentar