fredag den 1. september 2023

Tyskland-Polen 2023 Dag 5

 Dag 5

Efter et - efter omstændighederne overdådigt morgenbord - begiver vi os som det første mod turistkontoret. Det er ikke helt let at finde, indtil vi finder den rigtige side af  bygningen.

Vi får et kort og tager nogle brochurer. Han taler engelsk og har en overdreven tiltro til det polske folks engelsk kundskaber. I hvert fald efter vores erfaringer.

Den rigtige side af bygningen

Da vi har kørt det første stykke til Stare Czarnowo, kan vi se, at han ikke havde noget  overblik over cykelforholdene. De er også meget blandede. Der er mange fine strækninger. Cykelstien - når den er der - skifter ofte side og afløses af stifri strækninger, som med ringe biltrafik.

Pludselig så cykelstien sådan ud. Men kort efter var den normal igen.

I Stare Czarnowo spørger vi efter et supermarked og finder frem til "Dino", hvor vi køber frokost. Lige overfor viser det sig, at der begynder en CYKELSTI. Altså en sti KUN til gående  vi på en og cyklende. Det er også den vej min rute viser os.

Sådan når vi frem til byen Kosciol. Der spiser vi på en bænk ved nogle kedelige boligblokke. Det er bag en kæmpe kirke, der ser noget misrøgtet ud. Der var også et herresæde af den slags, der venter på midler til restaurering.

Der kommer og går mennesker i en lille bygning lidt væk. Kan man mon få kaffe der? Jeg bliver sendt i byen, for at undersøge sagen.

Det er ganske rigtigt en butik, åbenbart den, der omtales Chata Polska på Google Maps. Det er en mellemting mellem en gammeldags købmand og   et supermarked. Nok byens eneste butik.

Jeg bliver budt indenfor af en stor ældre mand. Café? Prøver jeg. Han tager en koffeindrik i kølemontren. Nej, ikke det. En drikkende bevægelse med hånden hjælper på sagen. Nej, den slags har de ikke her. Så skal jeg til Kobylanka. Jeg hiver telefonen frem og vi finder den på kortet.

Det er vist på denne del af turen, det begynder at regne. Ikke så meget, men nok til at vi standser under nogle træer. Her tager regnen til - kortvarigt. Så kan vi fortsætte, og nå frem til et stort center, hvor der både er Biedronka, Dino og en café og et konditori. Vi vælger konditoriet og sidder indenfor, mens det lige regner lidt igen.

Resten af vejen til Stargard er ret flad og går uden problemer. Jeg sætter rutevejledningen til. Det betyder, at jeg først med en app "Screen Alive", sørger for at skærmen ikke går i sort. Så åbner jeg dagens rute og zoomer ind på det interessante område, og skal nu sørge for, at vi kommer frem til mål ved at få placeringsnarkøren til at følge rutens blå streg.

Vi kommer ud i et område syd for byen, hvor man ikke ville drømme om at finde en lejlighed. Ikke desto mindre. Der er en reception, hvor der ikke er nogen, selv om man skulle kunne komme fra kl. 14 og klokken nu er 15.

Receptionen.

Men der dukker hurtigt en dame op. Hun har nok set os på overvågningskameraet. Vi skal være på 2. sal.... Hun kigger nøjere på os, og mener så, at vi hellere må ned på jorden. Ser vi virkelig SÅ affældige ud. Men det er da dejligt, der er også en lille terrasse, hvor cyklerne kan stå, siger hun.

Her taler man tysk. Det er nok hovedsagelig tyskere, der kommer her.

Der er en Lidl inden ved byen og i nærheden et spisested, får vi at vide.

Mens Henrik og jeg er inde i kirken begynder aftenmessen. Eller rettere: opvarmningen. For efter skiltet udenfor at dømme er messen først kl. 18. Præsten synger/messer og ind imellem svarer menigheden.

Kirken var gigantisk

Efter at vi har været lidt rundt i byen, ender vi på det omtalte spisested. Det er et bryggeri, som vi aldrig havde fundet uden at få det udpeget. Det viser sig også at være "Instedet" i byen. Det er ikke polsk men international mad man får her. Det må vi så leve med. Og det gør vi gerne. Det er virkelig lækkert.

58 km


Ingen kommentarer:

Send en kommentar